Conveni entre Creu Roja i CatSalut

Es cobreix la sanitat de 189.000 persones que quedarien fora del sistema espanyol

  • Redacció //Foto: cedida
  • Dilluns, 09 Març 2015 10:18

Ciutat 2014/2015 conveni creu roja i catsalut

El Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Creu Roja a Catalunya han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per facilitar l’accés als serveis sanitaris a les persones residents a Catalunya, sense accés a l’empadronament i en situacions de vulnerabilitat extrema. Es tracta d’establir mecanismes més adients per acreditar la residència i facilitar l’accés a la targeta sanitària als ciutadans que no tenen reconegut el dret a l’atenció sanitària pública pel Sistema Nacional de Salut (SNS).

La Generalitat de Catalunya es fa càrrec actualment de l’atenció sanitària d’unes 189.000 persones. Són unes 80.000 menys que l’any anterior, quan la xifra era de 260.000 persones.

El nou conveni regularà aquests supòsits de forma excepcional, per tal d’assolir els requisits establerts en la instrucció 10/2012 sobre el principi d’universalitat de l’assistència sanitària de cobertura pública, i les recomanacions del Parlament de Catalunya. El desplegament de l’acord permetrà a la Creu Roja detectar i notificar al CatSalut situacions de dificultat d’accedir amb normalitat al sistema sanitari amb l’objectiu de poder lliurar un document acreditatiu que en faciliti l’accés.

.