La Volta repetirà a Mataró: pas de la primera etapa i sortida de la segona

Serà els dies 23 i 24 de març

  • Redacció
  • Dimarts, 03 Març 2015 00:00

Volta Ciclista Catalunya

L’exitosa experiència de l’any passat es repetirà aquest any. Mataró repeteix amb la Volta Ciclista a Catalunya i tornarà a tenir doble visita de la prova en ruta més important del país, dins el calendari professional mundial. La prova passarà per la capital del Maresme en el decurs de la seva primera etapa i el Camí de la Geganta i el nou Parc tornaran a acollir la sortida de la segona etapa. Serà la 95a edició d’una prova esportiva de primer nivell i Mataró l’ha acollida en cinc ocasions. La primera el 1944 amb victòria de Julián Berrendero també en la segona etapa.

Els mataronins podran gaudir de l’espectacle esportiu el dimarts 24 de març. L’etapa finalitzarà a Olot. L’etapa inaugural Calella-Calella, dilluns 23 de març, també passarà per Mataró.

L’any passat prop de 6.000 persones van presenciar la sortida i pas pels carrers de Mataró de la segona etapa. Unes 4.000 persones van veure l’esdeveniment esportiu als entorns del Camí de la Geganta, on va tenir lloc la sortida neutralitzada, i prop de 2.000 més van seguir els ciclistes al llarg del recorregut que van fer per la ciutat.

Centenars d’escolars de diferents centres van poder veure de prop els ciclistes i demanar-los autògrafs una vegada els corredors havien fet el control de firmes. Ciclistes d’elit com Joaquim “Purito” Rodríguez (Katusha), Alberto Contador (Tinkoff), Chris Froome (Sky) o Nairo Quintana (Movistar).