Acció reivindicativa dels "sense papers" mataronins

200 immigrants demanen el permís de residència a les oficines de Serveis Socials de l’Ajuntament

  • Redacció
  • Dimarts, 24 Febrer 2015 11:20

Immigrants esperant ser regularitzats

Uns 200 mataronins d’origen immigrant i en situació irregular van presentar ahir els documents per a sol·licitar el permís de residència sense disposar d'un contracte laboral a Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, a l’antiga EUPMT. L'acció es va dur a terme simultàniament en aquelles ciutats de Catalunya on s'ha aprovat la moció a favor de flexibilitzar les condicions per a la "concessió i renovació" dels permisos de residència. Des de l'Associació 'Papers i drets per a tothom' avisen que la Llei d'estrangeria no permet regularitzar els immigrants "sense un contracte de treball" i que això suposa que "hi hagi moltes persones que quedin invisibles”.

Segons l'associació Papers i drets per a tothom "la situació d'irregularitat administrativa aboca a moltes persones a una greu exclusió social fent-los més vulnerables a l'explotació laboral, a l'economia submergida, a la dependència de les màfies que venen contractes inservibles, a la impossibilitat d'obtenir un habitatge, a la falta d'accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualitat".

L'acció es va fer simultàniament a Granollers, Martorell, Terrassa, Mataró, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat. Són set de les nou ciutats on s'han aprovat mocions a favor de flexibilitzar l'obtenció o la renovació del permís de residència.