Possibles denúncies per una disfressa a la Portabardellada

Sindicats policials, PP i PxC ataquen una comparsa de guàrdies urbans amb un test al cap en referència al cas 4F

  • Redacció
  • Dimarts, 17 Febrer 2015 10:50

Cultura 204/2015, portafardells

La polèmica ha tornat a agafar amb força al Carnestoltes de Mataró tot i que aquesta vegada no té absolutament res a veure amb la Pellofa ni amb cap element de la programació oficial. L’objecte de crítiques, i fins i tot l’amenaça de querelles, prové dels sindicats policials de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos i de dos partits de l’oposició mataronina, PP i PxC per una disfressa que consideren “ofensiva” vista a la Portabardellada celebrada divendres a la nit al Centre de Mataró. La disfressa era la de quatre membres vestits de policies locals amb un test al cap i un interrogant, fent referència a la casuística del cas 4F que ha popularitzat l’èxit recent del documental ‘Ciutat Morta’. Les entitats policials i els partits consideren que es fa mofa del guàrdia urbà barceloní que va quedar malferit de per vida en l’operació policial del 4 de febrer del 2006.

No és la primera vegada que les entitats policials denuncien aspectes del Carnestoltes de Mataró, ja que l’any passat van denunciar la comparsa d’en Pellofa, que anava vestit de policia de la Generalitat i s’hi referia com a “Gossos d’Esquadra”. En aquesta ocasió, però, la comparsa que ha generat la polèmica i les querelles no correspon a cap acte del programa oficial de festes, sinó que es va poder veure en el decurs de la Portabardellada, un popular correbars per diferents establiments del Centre que se celebra sense aparèixer al programa oficial i organitzat per una entitat anònima com són els Portafardells. La polèmica serà objecte de debat, també, al proper Ple Municipal.

Quim Fernàndez demana disculpes
L'Alcaldable de CiU i actual regidor de Cultura Quim Fernàndez ha fet un comunicat demanant disculpes per aquest cas després que transcendís que un dels integrants de la comparsa era fill seu. Fernàndez assegura que es posarà en contacte amb la família del guàrdia urbà barceloní i l'Alcalde Xavier Trias i a "totes aquelles persones que s'hagin pogut sentir ofeses". El regidor assegura que "no és el meu tarannà fer broma de cap desgràcia" i "lamenta i rebutja aquests fets tan lamentables". Fernàndez assegura que "conec el meu fill i sé que la seva intenció no era la de ferir ningú, però s'ha equivocat".