1.500 places més al dia per evitar anar a Barcelona drets a l’autobús

Generalitat i Ajuntament presenten el nou servei expres.cat, 48 expedicions més del C1 i el C2

  • Redacció
  • Divendres, 30 Gener 2015 12:01

Un dels nous busos de expres.cat

La massificació en moltes de les expedicions dels autobusos que uneixen Mataró i Barcelona s’ha d’acabar. El problema, àmpliament denunciat pels usuaris de les línies C1 i C2 i d’una evidència flagrant especialment a les hores punta d’ús d’aquesta connexió per carretera amb transport públic, va fer moure fitxa la Generalitat que a partir del 2 de febrer posa en marxa la nova xarxa de bus exprés.cat. La implantació es durà a terme en dues fases: aquesta primera, en què s’incrementaran en 48 el nombre d’expedicions de les actuals línies C1 i C2, i una segona, que es realitzarà abans d’aquest l’estiu, en què se substituiran 5 dels vehicles actuals per altres 5 amb més capacitat. En total seran 1.500 places més al dia pels soferts usuaris de les dues línies que connecten les capitals del Maresme i el Barcelonès.

El nou servei de bus ràpid reforçarà les hores punta del matí, migdia i tarda per garantir que tots els viatgers puguin anar asseguts. El Barcelona-Mataró és un dels corredors amb més demanda de tot Catalunya. Transporta anualment més d’1,25 milions de viatges.

Les mateixes parades de les actuals C1 i C2
Les línies C1 Barcelona-Mataró Centre (800.000 viatgers/any) i C2 Barcelona-Mataró Nord (450.000 viatgers/any), que circulen per l’autopista C-32, es reconvertiran en les noves línies exprés e11.1 i e11.2. Aquests dos serveis, amb una ocupació mitjana de 36,18 viatgers/expedició, mantindran les mateixes parades però milloraran la seva oferta amb un total 48 noves expedicions de dilluns a divendres. La línia e11.1 (antiga C1) passarà de 40 expedicions sentit Barcelona i 35 sentit Mataró a 50+52 expedicions de dilluns a divendres, excepte agost. La línia e11.2 (antiga C2) passarà de 28 expedicions sentit Barcelona i 26 sentit Mataró a 39+36 expedicions.

Més capacitat

La segona fase, que es durà a terme abans de l’estiu, permetrà incrementar la capacitat dels vehicles de la flota. Se substituiran 5 vehicles convencionals de 12 metres per 5 vehicles de més capacitat. En concret, s’incorporaran 2 autobusos nous articulats i 3 vehicles de 15 metres, oferint més places als usuaris. Quan la línia estigui totalment implantada oferirà 1.500 noves places diàries, entre les noves expedicions i els nous vehicles. La xarxa exprés.cat també incorpora altres millores, com la informació als usuaris. En aquest sentit, està previst instal·lar durant aquest primer semestre 6 nous panells d’informació en temps real a les principals parades de Mataró, a més d’aprofitar els dos panells que hi ha actualment a la ciutat. Aquesta actuació es durà a terme amb l’Ajuntament de Mataró.

L’exprés de Mataró també tindrà premsa gratuïta a bord i el wifi s’anirà implantant progressivament als vehicles durant el primer semestre de 2015.