La banda ampla d'Internet arribarà al 95% dels mataronins

L'ajuntament signa una entesa amb la Xarxa Oberta de Comunicació i Tecnologia

  • Redacció
  • Dimarts, 02 Desembre 2014 11:10

banda ampla

L'Ajuntament de Mataró i la Xarxa Oberta de Comunicació i Tecnologia de Catalunya (XOC) han signat una entesa per la qual s'ampliaran les zones on arribarà la banda ampla d'Internet a la ciutat. Amb aquesta col·laboració, Mataró esdevindrà una ciutat principal a nivell europeu, avançant-se al projecte de la Unió Europea per a l'any 2020, pel que fa a terminis d'instal·lació. “L’any que ve tindrem el 95% de la població amb fibra a la porta de casa i això, sumat al desplegament als polígons, serà molt positiu”, afirmava l'alcalde Joan Mora durant la firma de l'acord de col·laboració.

El director general de la XOC, Joan Soler, declarava en la mateixa línia que els polígons “han estat com el germà pobre” en els plans de desenvolupament d’aquests serveis avançats, per la qual cosa va agrair a l’Ajuntament la voluntat de posar remei a aquesta situació a Mataró pel bé del teixit econòmic, al qual va animar a aprofitar l’oportunitat que els brindaran les operadores. Precisament, la voluntat de l'ajuntament és transformar amb aquests nous serveis les àrees empresarials en motors econòmics.

L'estat de la banda ampla a la ciutat
Mentre als polígons industrials i equipaments públics l’estesa l’impulsa l’Ajuntament a través de l’acord amb la XOC -excepte al polígon de Mata-Rocafonda que està inclòs en un pla del Consell Comarcal-, al nucli urbà l’estesa la tiren endavant directament diferents operadores de telecomunicacions. Movistar ja fa mesos que ha començat a desplegar fibra òptica a diversos sectors de la ciutat i Jazztel acaba d’iniciar també la comercialització de serveis de banda ampla. Per la seva banda, ONO ja fa anys que té la major part de la ciutat cablejada.