Reivindiquen Biada i Mataró com a quilòmetre 0 del transport ferroviari de l’Estat

Coincidint amb el 225 aniversari del naixement del promotor del tren

  • Redacció
  • Dilluns, 01 Desembre 2014 11:54

biada

Una ruta guiada i la lectura d’un manifest van servir aquest dissabte 29 per reivindicar la iniciativa i emprenedoria del mataroní Miquel Biada i Bunyol coincidint amb els 225 anys del seu naixement. L'acte d’homenatge al promotor de la construcció de la primera línia de ferrocarril de la península, inaugurada el 28 d’octubre del 1848 entre Barcelona i la capital del Maresme, va incloure una visita guiada i una sèrie de parlaments.

Després d'una passejada per punts emblemàtics de la ciutat com l'Ajuntament, el Museu de Mataró, el Museu Arxiu de Santa Maria, la casa de la família Biada o algunes cases d’indians, l'acte oficial de lectura del manifest es va haver de celebrar al Centre Cívic Cabot i Barba a causa de la pluja i no a l’estació de Rodalies com estava previst inicialment.

Visionari

L'alcalde, Joan Mora, va ser l'encarregat de llegir el manifest “Biada, símbol de Mataró”. El text, difós pel Cercle Històric Miquel Biada i secundat per diverses entitats de la ciutat, reivindica la figura del promotor del primer ferrocarril peninsular com a símbol de la ciutat i reclama que Mataró sigui reconeguda com “el quilòmetre zero del transport ferroviari de l'Estat”. Mora va aprofitar per qualificar Biada de “visionari”, que va haver de marxar de la seva ciutat “però mai va perdre els orígens”, i que va tenir “generositat per invertir, no en propietats per a ell” sinó en una línia ferroviària que esdevindria tan important.

Minuts abans, Antoni Biada va iniciar els parlaments tot agraint que Miquel Biada hagi estat triat pel projecte “Mataró, ciutat de valors” com a representant del mes de la iniciativa. També va destacar la feina feta pel Cercle Històric Miquel Biada a l'hora de localitzar documents referents a la història del primer ferrocarril descobrint, fins i tot, diferents fragments de la primera via que va unir Barcelona amb Mataró.
 
Finalment, el director de Rodalies de Catalunya, Miquel Pérez, va destacar la rellevància de l’estació de Mataró, segona de Catalunya pel que fa el nombre de passatgers, mentre el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, destacava la faceta de Biada com a “home emprenedor”.