La PAH ocupa PUMSA per protestar pel cas d’irregularitats en l’adjudicació de pisos

L’Ajuntament assegura que la investigació pot durar unes tres setmanes

  • Redacció - ACN - Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 19 Novembre 2014 10:09

PAH Tancament edifici de vidre

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va ocupar ahir dimarts al migdia la seu de PUMSA per protestar per l’adjudicació de pisos de protecció oficial que està sota sospita a Mataró. La PAH reclama celeritat i que s’investigui a fons les possibles irregularitats. L’Ajuntament ha obert una investigació interna per aclarir els fets. L'alcalde, Joan Mora, i la regidora d'Urbanisme, Montserrat Rodríguez, es van reunir amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que restava a l’Edifici de Vidre en senyal de rebuig a aquesta situació. "Entenc la indignació dels veïns i anirem fins al final", va assegurar l'alcalde.

El govern municipal de Mataró encarregarà a una empresa la revisió de tots els expedients tramitats per PUMSA entre els anys 2009 i 2013 en relació a adjudicació de pisos de protecció oficial. És el període en què s'han denunciat adjudicacions a dit i que esquitxen l'exgerent de la companyia César Fernández. L'alcalde, Joan Mora, afirma que l'Ajuntament es personarà a la causa si es deriva qualsevol mena de responsabilitat legal al voltant d'aquest afer. També s'anirà "fins al final", diu, des del punt de vista ètic i polític. L'anàlisi interna s'allargarà setmanes, però qualsevol avenç es comunicarà públicament per garantir la màxima transparència.

PAH Tancament edifici de vidre

PAH i FAVM protesten

Diversos col·lectius, com la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró o com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han posat el crit al cel. En aquest sentit, membres de la PAH justificaven l’ocupació de l'edifici d'oficines on s'ubica la seu de PUMSA. La protesta s'allargarà de manera indefinida a l'espera de veure com evolucionen els fets. "És una bestiesa que s'hagin pogut donar pisos 'a dit' i que no es tingui en compte la gran quantitat de pisos que calen a Mataró perquè la gent no hagi de viure al carrer", va etzibar un dels portaveus de la PAH, Sebastià Tenés. D'altra banda, la PAH també va aprofitar l'afer de l'exgerent de PUMSA per recordar la necessitat de continuar treballant pels més febles.