Mataró posa en marxa dissabte l'ampliació del servei de policia de barri

Es dobla la presència d'agents al carrer i hi haurà deu agents per torn distribuïts pels deu districtes policials

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 30 Octubre 2014 12:37

La presentació del nou model de Policia de Barri

La Policia Local de Mataró recupera bona part dels agents de proximitat que tenia la ciutat el 2012, quan la Policia de Barri es va desdoblar per crear un 'quart torn' nocturn. L'Ajuntament ha pogut cobrir ara les vacants existents a la plantilla i els nous reforços es destinaran a reforçar l'horari diürn d'aquest servei, entre dos quarts de vuit del matí i les nou del vespre. La Policia de Barri passa a tenir deu agents per torn pels deu districtes policials en què es divideix la ciutat -fins ara hi havia només cinc districtes i tres subdistrictes. El 'quart torn' no es veurà afectat i també es manté com fins ara, amb catorze agents més que donen cobertura de set de la tarda a tres de la matinada.

El desplegament de la Policia de Barri de Mataró s'apropa a nivells de 2012 a partir del pròxim 1 de novembre. La nova dotació d'agents permetrà completar la plantilla i omplir les 173 places de Policia Local que té la ciutat. L'ampliació del servei suposa també una redistribució de la ciutat en deu districtes. Aquest canvi es fa amb l'objectiu d'acotar molt més les zones de patrullatge, ja que actualment la Policia de Barri treballava amb la ciutat dividida en només cinc districtes, el que provocava que el pas dels agents per determinats llocs no fos tan constant. Amb la nova distribució es posa l'accent en els "nuclis d'atracció de conflictivitat".

Atenció a Cerdanyola i Rocafonda
El cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, detalla que el barri de Cerdanyola tindrà dos districtes i que hi haurà un districte exclusiu per al barri de Rocafonda i un altre per al barri del Palau. Són zones, diu Sánchez, amb un índex de conflictes més alt que a la resta de la ciutat. En total, la unitat de la Policia de Barri tindrà una vintena d'agents que es distribuiran en torns de matí -de 7.30h. a 14.30h.- i tarda -de 14h. a 21h.- i patrullaran preferentment a peu. Per la seva banda els agents del 'quart torn' mantindran la seva tasca entre les set de la tarda i les tres de la matinada.