18 bars s’afegeixen a una nova ruta de tapes i cerveses a 2,40 euros

Estrella Damm i el Gremi d’Hostaleria promouen la primera ‘Mataró va de tapes’

  • Cugat Comas - Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 22 Octubre 2014 13:49

Estrella Damm

Mataró se’n va de tapes. Entre el 23 d’octubre i el 2 de novembre 18 bars i restaurants del Centre i l’Eixample participen d’una iniciativa que la cervesera Estrella Damm està implantant a diferents ciutats catalanes. La teoria és ben senzilla i la pràctica té números de ser deliciosa. Cada establiment proposa una tapa diferent, adient amb la seva oferta habitual, i entre tots els bars s’estableix una ruta amb 18 tapes diferents que juntament amb un “quinto” d’Estrella es podran prendre per 2,40 euros. Josep Civit, President del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme va assegurar en la presentació del ‘Mataró va de tapes’ que “a la comarca hi ha moltes jornades gastronòmiques dedicades a un ingredient o a un sol producte mentre que aquesta aposta permet anar al concepte, deixant jugar la imaginació, l’originalitat i molts ingredients”.

Estrella Damm

18 establiments de Mataró se sumen a la ruta amb unes propostes de tapes per a tots els gustos. S’han editat fullets on s’especifica les 18 propostes fetes per aquests bars i restaurants. Per fomentar, precisament, que la gent completi el màxim nombre de bars dins la ruta, s’ha establert el preu unitari de 2,40 euros per cervesa i tastet i una votació convocada per escollir la tapa preferida. La millor tapa mataronina passarà a formar part de la ’Tapa de l’any’ a nivell català. I entre tots els que participin del ‘Mataró va de tapes’ se sortejarà un àpat per a dues persones a un restaurant amb estrella Michelin.

Capitalitat gastronòmica

La idea compartida el Gremi, Estrella Damm i l’Ajuntament de Mataró és que aquesta ruta tingui continuïtat en el futur. Josep Civit va assegurar que “aquesta edició serà per difondre la bona feina que fan els bars” mentre que el regidor de promoció econòmica Miquel Rey va assegurar que “una ruta com aquesta reforça la capitalitat de la ciutat i dóna rellevància a la gastronomia local, fent evident que hi ha un resorgiment i que està creixent el sector amb nous locals i noves idees”. La divulgadora culinària Àvia Remei va assegurar que “les tapes són l’èxit del moment perquè et permeten triar i Mataró s’està posant en primera línia amb aquesta proposta”