Sant Miquel de Tricentenari, a Hostalric

La Gastroart arriba enguany, a la seva 24a edició

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 26 Setembre 2014 00:00

Ciutat 2014/2015 Gastroart hostalric

Cada any, en el darrer cap de setmana de setembre, Hostalric acull la Gastroart, la Fira de Sant Miquel que arriba aquest 2014 a la seva 24a edició. Estem parlant d’un dels esdeveniments firals de més importància per a la comarca i el Maresme que aquest any, a més, s’inscriu de ple dins la celebració del Tricentenari 1714-2014 i viurà en paral·lel als actes i atractius habituals de la fira, diferents espectacles de recreació històrica amb regiments de Miquelets –els soldats de la Guerra de Successió a Catalunya– tant el dissabte 27 com diumenge 28.

Les recreacions volen rememorar que la vil·la d’Hostalric va ser un baluard de l’exèrcit austriacista durant la Guerra de la que enguany es commemora el final.

Les desfilades de soldats dels dos bàndols i la recreació d’un combat entre ambdues faccions són només una part de l’extens programa d’actes previst i que va des de concursos de participació popular –de dibuix o de botifarra entre d’altres– a àpats, degustacions o tallers. Entre tots els al·licients destacaran, com sempre, les parades d’alimentació i artesania que inunden el centre de la població. Diferents actes per a la quitxalla, cercaviles, trobades de vehicles clàssics o de col·leccionistes de plaques de cava o un tastet de la gastronomia d’Hostalric acaben de farcir el programa d’actes. Per Sant Miquel no hi ha millor alternativa que anar a Hostalric i la seva Gastroart.