Festa al Cel: els talls i afectacions en la circulació

Es recomanen els aparcaments habilitats i fer servir el servei gratuït de Mataró Bus

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Setembre 2014 15:05

Festa del Cel

Mataró prepara un dispositiu especial de mobilitat i seguretat per acollir el diumenge 28 de setembre la Festa al Cel, el festival aeri més important de l’Estat, que es trasllada en aquesta edició a la ciutat, i per la qual es preveu una gran afluència de públic.

L’organització recomana accedir a la ciutat en transport públic i utilitzar els aparcaments especials habilitats per a l’ocasió, ja que hi haurà importants restriccions de circulació. Així, la carretera N-II i l'avinguda del Maresme es talla al trànsit tot el diumenge, en el tram comprès entre Porta Laietana i la Riera de Sant Simó. El tall s'amplia entre les 7 i les 22h afectant des del Rengle fins a la rotonda Elisabet Cristina de Brunsvic -Antic Experience-.
 
També és important saber que hi ha una zona restringida totalment al trànsit entre el Camí Ral i l’avinguda del Maresme, que està destinada a facilitar l’afluència de vianants a la zona de les platges. De la mateixa manera, el passeig Marítim quedarà tallat al trànsit ja des de la matinada de dissabte, per facilitar el muntatge. Diumenge, a més, quedarà prohibit l’accés a la platja de Sant Simó per raons de seguretat.

Aparcaments especials

Aquells que es desplacin en vehicle privat tenen l’opció d’aparcar en alguna de les tres grans zones d’aparcament amb un total de 9.000 places gratuïtes que s’habiliten aquest dia al voltant de la ciutat i que són els dels centres comercials Mataró Parc i Carrefour, els dels polígons Les Hortes del Camí Ral, el Rengle i Pla d’en Boet, l’aparcament excepcional situat sobre la calçada de l’N-II, entre Sant Simó i la rotonda d’Elisabet Cristina de Brunsvic -que en serà l'únic punt d'accés-.
 
També estan oberts aquest dia els 11 aparcaments de pagament que hi ha a la ciutat i s’habilita una important zona d’estacionament per a motocicletes a l’avinguda del Maresme, a tocar de la rotonda de la ronda Barceló i l’aparcament de Renfe.

Mataró Bus gratuït

Es modifica completament el servei de Mataró Bus. Els autobusos urbans són gratuïts durant tota la jornada i el servei es transforma en tres línies amb busos llançadora per facilitar l’accés a la zona de les platges. Les tres línies parteixen des del centre comercial Mataró Parc.