Unes 4.000 persones participen a l'assaig de la Via Catalana a Mataró

La plaça de Santa Anna es va convertir en el vèrtex de l'assaig

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 01 Setembre 2014 09:52

Assaig

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Mataró va reunir aquest dissabte unes 4.000 persones -vestides amb samarretes grogues o vermelles-, per participar en l'assaig de la 'V' pel dret a decidir que es vol fer a Barcelona la diada de l'Onze de Setembre. Mentre la versió barcelonina omplirà la Gran Via i l'avinguda Diagonal amb la plaça de les Glòries com a punt de nexe, la reproducció en petit de la V a Mataró va tenir com a vèrtex la cèntrica plaça de Santa Anna i pujant per la Riera i la Muralla de Sant Llorenç.

Assaig

Depèn de nosaltres

L'acció a Mataró va estar precedida d'un acte on van intervenir el cantant Genís Mayola i la coral Primavera per la Pau. De la mateixa manera, hi va haver una sèrie de parlaments de la coordinadora de l'ANC a Mataró, Rosa Guanyabens, i del membre del secretariat nacional de l'organització i excoordinador general del sindicat Unió de Pagesos (UP), Pep Riera. En la seva intervenció, Riera va reflexionar sobre els moviments d'independència que hi ha hagut al llarg de la història per acabar afirmant que, en el moment que es troba el procés català, ara mateix, aconseguir la independència del país, "només depèn de nosaltres".

Assaig

L'acció s'emmarcava en la campanya "Ara és l'hora" que impulsen conjuntament ANC i Òmnium Cultural, amb l'objectiu que se celebri la consulta del 9 de novembre i que guanyi el doble 'Sí'.