El nombre de delictes i faltes penals disminueix un 3,1% en l’últim any

Entre les notes negatives hi ha els augments de delictes contra les persones o de robatoris en establiments.

  • Redacció
  • Dilluns, 21 Juliol 2014 11:21

Mossos esquadre3

Les últimes dades sobre seguretat a la ciutat assenyalen una disminució dels delictes i faltes en un 3,1% respecte al mateix període de l'any passat. Entre les notes negatives repassades en l'última Junta de Seguretat hi ha, però, els augments de delictes contra les persones o els robatoris en establiments.

El nombre total d’incidents o serveis no planificats realitzats pels Mossos d'Esquadra ha disminuït un 3,8% respecte del període anterior, essent l’àmbit de seguretat ciutadana el de major requeriment amb un 30,7% respecte al total d’incidents atesos.

Disminució de delictes i faltes

Així, els delictes i faltes penals a Mataró han disminuït un 3,1% respecte al període anterior, amb una mitjana mensual de 690 infraccions penals. Concretament els delictes han disminuït un 10,3%, mentre les faltes penals han incrementat un 6,5%. Pel que fa als delictes contra les persones -on s’inclouen els homicidis, lesions i agressions sexuals- s’han incrementat un 2,2%.

En les dades del període comprès entre l'1 de juliol de 2013 i el 30 de juny de 2014, els delictes contra el patrimoni -on s’inclouen els diferents tipus de robatori, furts i danys- marquen una davallada general del 25,5% en els robatoris amb força, i concretament en els robatoris en interior de vehicle, en els robatoris amb força en domicili i en els robatoris amb força en empresa, amb una disminució d’un 34,1%, d’un 18% i d’un 24% respectivament. No obstant això, ha experimentat un augment del 33,9% el robatori amb força en establiments.

S’ha experimentat una disminució general del 14,2% en els robatoris amb violència o intimidació, essent el més significatiu la davallada de les estrebades en un 20,7%.

Pel que fa al nombre de detencions efectuades per la Policia de Catalunya, han disminuït un 14,9% respecte del període anterior, passant de 1.036 detinguts durant el període anterior a 882 durant el període actual.