10è aniversari de l’Hotel d’Entitats de la Fundació Hospital

Una conferència i una mostra van acompanyar el reconeixement institucional

  • Redacció
  • Dilluns, 14 Juliol 2014 10:57

La mostra de l'Hotel d'entitats

La Fundació Hospital celebrava aquesta setmana passada el 10è aniversari de l’Hotel d’Entitats. L’acte de commemoració va tenir lloc el dijous 10 de juliol 2014 amb l’objectiu de reconèixer la tasca que realitzen les entitats sociosanitàries de la ciutat que lluiten pels drets de les persones que pateixen alguna malaltia i ofereixen suport, activitats i serveis tant als malalts com als seus familiars.

Els actes de celebració es van iniciar a primera hora de la tarda amb la Mostra en que les 10 entitats residents a l'hotel van mostrar la seva feina a la seu de la Fundació al carrer Sant Pelegrí. Aquestes mateixes entitats van rebre unes quantes hores més tard el reconeixement institucional de mans del regidor Joaquim Fernández.

Els actes els completava el doctor Antoni Salvà, metge i especialista en geriatria i Director de l’Institut de l’Envelliment de l’Autònoma, que va pronunciar una conferència pels membres de les entitats en que va destacar la important tasca que fan les associacions de malalts i familiars cobrint les necessitats d’informació, suport i acompanyament tant socials com emocionals enfront la malaltia.

L'Hotel d'entitats

L’Hotel d’Entitats és un espai on centenars de persones treballen voluntàriament per a garantir el benestar i la millora de la qualitat de vida d’altres persones. Té com a objectiu principal activar l’associacionisme sociosanitari, fonamentalment des de la vessant sanitària d’entitats que ajudin a millorar la qualitat de vida de persones amb malaltia i la dels seus familiars.

Salut Mental Mataró i Maresme
Associació familiars de malalts d’Alzheimer del Maresme
Associació Parkinson Maresme
Associació d’afectats de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de Mataró i Maresme
Àmbit Prevenció. Associació per la Salut i la Qualitat de vida
Maresme Oncològic. Associació contra el càncer
Associació Celíacs de Catalunya. Delegació Mataró i Maresme
Associació Diabètics de Catalunya
Associació Asperger Maresme, Reeixir.
Associació de persones afectades per l’Agorafòbia o altres trastorns d’ansietat.