El Callao i el Varador renoven la “Q” de qualitat turística

Es mantenen entre les platges més ben equipades de tot l’Estat

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 16 Juny 2014 10:42

platja

Les platges mataronines del Varador i el Callao ressisteixen aquest any amb la màxima distinció que atorga el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. El ministre va lliurar dijous les banderes “Q” de qualitat turística “pels seus excel·lents equipaments i instal·lacions, serveis de neteja, seguretat i informació”.Amb 12 banderes, Catalunya se situa com a cinquè territori de l'Estat més distingit per darrera d'Andalusia que encapçala el rànquing amb 65, la Comunitat Valenciana amb 45, la Regió de Múrcia amb 30 i les Illes Balears amb 15. Darrere Catalunya hi ha Cantabria (11), Galícia (8), Astúries (6), Ceuta (2) i el País Basc i Canàries (1).  

Les banderes "Q" es concedeixen a aquelles platges que recullen els requisits del Sistema de Gestió d'Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments com a la neteja, la seguretat, salvament i informació. Per valorar si es compleixen aquestes normes es parteix dels informes de les empreses i organitzacions turístiques que recullen auditors externs per a l'Institut de Qualitat Turística, una entitat privada creada l'any 2000 per desenvolupar la qualitat del sector turístic.          

Les previsions d'alta ocupació hotelera
El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va assegurar que la previsió d'ocupació hotelera a Catalunya de cara als mesos de juliol i agost és del 85 i del 87 per cent respectivament. Al conjunt de l'Estat, Soria va “avançar bones dades" assegurant que l'ocupació al juliol estarà entorn al 76 per cent i a l'agost entorn al 78, un tres i un sis per cent més que els mesos de juliol i agost de l'any passat. Per tant, "s'espera un grau d'ocupació superior al de l'any passat", va vaticinar, apuntant a un increment de la despesa per turística d'entorn de l'11 per cent. És per això que ha assenyalat que el 2014 va camí de superar amb escreix les dades turístiques "històriques" del 2013.