Els propis treballadors de Mataró Bus, en contra de les retallades del servei

Denuncien la competència dels busos interurbans i que “s’estan perdent molts usuaris”

  • Cugat Comas
  • Divendres, 13 Juny 2014 14:39

Ciutat 2013, Mataro bus

Les retallades d’horaris, freqüències i línies de Mataró Bus decretades fa dos anys “estan enfonsant el servei, perdent molts usuaris, en una situació que no pot continuar així”. Aquestes declaracions les fa un membre del Comitè d’Empresa, i les subscriuen els propis conductors. En un comunicat fet públic el comitè es declara “totalment en contra de les retallades que va aplicar el govern el 2012, suprimint expedicions, horaris i línies argumentant que seria una situació temporal”.

Ara els treballadors diuen prou i demanen tornar a l’oferta del 2012. Els conductors asseguren no saber quin calendari es contempla per millorar el servei de transport públic.

El comunicat expressa “preocupació i suport al malestar de les associacions de veïns” i recorden que hi ha “zones desateses pel transport públic”. Els conductors demanen “un millor servei a l’usuari, millorar el temps de pas, reincorporar les expedicions que es van suprimir el 2012 i els horaris d’expedicions d’inici i final, també suprimits”. En el cas específic de la línia 4, el Comitè fa pinya amb la demanda veïnal de recuperar el recorregut anterior “donant cabuda a les persones de major edat i dificultat de mobilitat perquè puguin accedir al mateix”.

Una altra queixa específica que fa el Comitè d’Empresa és envers la “competència deslleial” que efectuen els busos interurbans. “Ens trobem que perdem usuaris perquè les altres empreses ofereixen traçats per dins de Mataró amb millor freqüència que nosaltres, és una manera ben curiosa de defensar el transport públic”, explica el portaveu del comitè.

Calpe: “Entenem les queixes però estem eixugant el deute”
La regidora responsable de Via Pública, Núria Calpe, assegura que des del govern “entenem i estem d’acord amb el que diu el comunicat i treballem, no només per recuperar la situació del 2012, sinó amb un nou Pla de Mobilitat que ens ha de permetre millorar la xarxa, fer-la més eficient i estigui més al servei dels ciutadans”. Calpe però justifica l’actual situació assegurant que “quan vam entrar al govern el servei presentava un dèficit que generava pèrdues i el sistema de transport públic ha de ser sostenible, ara estem eixugant el deute”. Calpe assegura que ja el 2010, amb l’anterior govern, hi havia el compromís de redissenyar el servei, una decisió que va assumir l’actual “tot i que sabem que és impopular, és responsable”. Respecte de la coincidència de trajectes amb les línies interurbanes assegura que “és important que aquestes línies tinguin recorregut per la ciutat perquè la gent les pugui utilitzar, pel que hem de vetllar és per l’ús del transport públic en general, no únicament de l’empresa pròpia”.