Jornada de portes obertes dissabte a la planta de residus del Maresme

En el marc d’una jornada de reciclatge dins el ‘Mataró Ciutat de Valors’

  • Redacció
  • Divendres, 30 Maig 2014 12:37

Ciutat 2013, incineradora

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, dirigit pel Consorci de Residus Sòlids de Mataró i el Maresme, obre portes aquest dissabte 31 de maig per inaugurar el primer simulador que existeix en una instal·lació d’aquest tipus. Una forma original de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància del reciclatge i la sostenibilitat, valor que aquest mes treballa la ciutat dins el marc del projecte “Mataró, ciutat de Valors”.

En aquest simulador els visitants de la planta de residus podran gaudir d’una pel·lícula en 3D projectada en sis pantalles que cobreixen una àrea de 180 graus; una projecció semicircular que envolta als espectadors. A més, els visitants viuen la projecció en butaques individuals ubicades al centre de la sala, amb mobilitat en tres eixos físics i d’acord amb les imatges perceben efectes especials que recreen sensacions reals.

L’objectiu d’aquest simulador és que el visitant entengui en primera persona com s’aconsegueix el reciclatge i la valorització dels residus des de l’interior de la maquinària i la tecnologia, allò que abans ja han vist a la planta.