Mataró prohibeix obrir una guingueta per molèsties i impagaments

Les reunions entre l'Ajuntament i el responsable del negoci no han servit per reconduir la situació

Xiringuito Samar

L'Ajuntament de Mataró no renovarà el permís de la guingueta 'Sa Mar' de la platja de Sant Simó. Segons informa l'Ajuntament en un comunicat, el motiu no és només l’incompliment de l’horari de finalització d’un concert celebrat el 2012, tal com s’ha difós a través de les xarxes socials.

Infraccions acumulades

El consistori al·lega que aquest establiment ha acumulat al llarg dels anys diferents infraccions i incompliments per sorolls, per tancar més tard de l’hora permesa i per organitzar activitats extraordinàries sense demanar el permís previ a l’Ajuntament, tal com corroboren les diferents queixes veïnals, actes policials i informes elaborats pels tècnics municipals.

Prèviament a la decisió de no renovar el permís, l’Ajuntament ha mantingut diferents reunions amb la persona titular de l’autorització. Unes trobades que no han servit per reconduir la situació. El titular ha presentat un recurs contenciós que ha estat desestimat pel Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona.

L'ajuntament també informa que el titular de la guingueta acumula deutes importants per l'impagament del cànon de la platja i d'altres rebuts municipals.