L'ACPG canvia el seu nom per adaptar-se a la realitat actual

Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) és el nom escollit

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 19 Maig 2014 12:02

AMIC

L'Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG) és des d'aquest passat divendres l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC). L'organització, de la que forma part el Tot Mataró i Maresme, aprovava el canvi de nom durant la 17a assemblea general, celebrada a Mataró.

El president de l'AMIC, Alfons Udina, explica que aquesta era una idea que s'estava madurant des de feia un parell d'anys i que respon al fet que actualment el nom no s'adequava completament a la realitat de l'organització. Udina considera que en el seu moment va ser "molt oportú" dir-se premsa gratuïta però afegeix que, avui dia, aquest adjectiu és "sobrer" perquè hi ha molts altres mitjans que són gratuïts, hi ha premsa de pagament que és regala i la major part dels digitals també són d'accés gratuït. "El que som és mitjans de comunicació i informació i hem fet una aposta àmplia de futur en la qual tothom s'hi senti representat", declara.

Nova organització

Un altre punt de l'assemblea celebrada divendres va ser l'aprovació dels estatuts i l'acta fundacional de la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català. Aquesta nova entitat vol agrupar tota la premsa, revista i mitjans digitals en llengua catalana, amb la voluntat de potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les associacions i els seus editors. Udina explicà que aquesta també era una idea que portava temps parlant-se i que ha estat "complicada" perquè ha calgut posar d'acord tres associacions -l'AMIC, l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català i l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal- que són "iguals però que defensen interessos i posicions diferents". Tot i això, destaca que han sabut posar-se d'acord i ha expressat la "gran responsabilitat" que representen les 500 capçaleres en català que hi formen part.

El president de l'AMIC també s'ha referit a la situació actual del sector i el futur i considera que malgrat la crisi, l'associació "no ha parat de créixer". Afirma que està "molt ben posicionada" i que tot i que el món de la comunicació, el periodisme i l'edició viu una crisi de model, l'AMIC intenta "posar-se al dia i que no li agafi el pas canviat".