iQuiosc, el primer quiosc digital en català

L’aplicació permet llegir versions digitals de revistes diaris o premsa comarcal

  • Redacció
  • Dimecres, 16 abril 2014 12:07

Ciutat 2013,iquiosc

Més d’un centenar de publicacions periòdiques en català estan disponibles des d’aquesta setmana en la plataforma digital iquiosc.cat. L’aplicació permet llegir les versions digitals de revistes especialitzades, diaris d’informació general o premsa comarcal directament a l’ordinador, l’iPhone o l’iPad, i tenir les diferents subscripcions aplegades en una mateixa biblioteca.iQUIOSC.cat es va presentar la setmana passada al 300 del Born Centre Cultural. L’acte, presentat per l’actriu Txe Arana, va reunir prop d’un centenar de persones entre editors i lectors.

Durant l’acte, es va fer referència a la necessitat de les publicacions de fer un pas endavant i a adaptar-se al mercat, cada cop més digitalitzat. Lluis Gendrau, president de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), va explicar que “la manera d’accedir a la informació ha canviat i els editors hem de ser rigorosos, competitius i oberts al món” – afegint que –“l’objectiu d’iquiosc és facilitar als editors una manera de vendre la seva publicació i que els lectors puguin accedir-hi quan i on vulguin”. Per la seva part, Josep Maria Blanch, secretari de comunicació de la Generalitat, destacava que “iquiosc.cat ens serveix per fer país”.

Les publicacions que en­globa s’estructuren segons el tipus d’aquestes: revistes, premsa gratuïta i premsa comarcal, o segons la temàtica de la publicació desitjada (cuina, cultura, història, esports, etc). Entre les més de 150 publicacions hi ha capçaleres com: El Periódico, el Punt Avui, Ara, Descobrir, Sàpiens, Zirkolika, Enderrock, Súpers, Revista Musical Catalana, els diaris Segre, l’Ebre o el Tot Mataró i Fosbury, entre moltes d’altres.

Visita iQuiosc.cat clicant AQUÍ