L’ANC del Maresme convoca una estelada humana el 10 de maig

L’acte es farà al Parc Central, requereix inscripció i vol reunir 2.014 persones

  • Cugat Comas // Foto: Arxiu
  • Dijous, 03 abril 2014 11:18

Ciutat 2013, estelada humana

En espera que l’ANC en l'àmbit català faci públics els detalls de la mobilització de la Diada de l’Onze de Setembre d’aquest any, a Mataró hi ha convocada una estelada humana gegant pel 10 de maig. Es tracta d’una iniciativa de l’ANC de Mataró i el Maresme que pretén reunir la xifra simbòlica de 2.014 persones: “Les estelades humanes s’han anat fent per tot el territori i a Mataró encara no n’havíem fet cap i és per això que vam tenir la idea de convocar aquesta pel 10 de maig, que serà coreografiada”, explica Rosa Guanyabens, presidenta de l’Assemblea local.

Abast comarcal

L’ANC de Mataró ha treballat amb les sectorials de tota la comarca per sumar el màxim de participants i fa una crida a inscriure’s de forma prèvia: “És important perquè necessitem comprar el material i saber de quanta gent podem disposar”.

Crida pel Sí Sí

L’estelada es configurarà gràcies a una xifra de participants que, com a objectiu, l’ANC es marca en la xifra simbòlica de 2.014. L’estelada es farà a partir d’uns paraigües quadrats de colors i explica Guanyabens que “l’acte tindrà una coreografia, primer farem la Senyera quadribarrada normal, després l’estelada i finalment altre cop la Senyera com a símbol del què volem, un país normal amb una bandera normal quan siguem independents”. La lectura d’un manifest completarà aquesta jornada. Dues pancartes de “Sí Sí” com a crida a votar en la consulta del 9 de novembre completaran l’estampa. El 26 d’abril l’ANC ha convocat un assaig d’aquesta estelada gegant.
 

Pagar simbòlicament la renda a l’Agència Catalana
Una altra campanya impulsada per l’ANC de Mataró fa una crida a fer una primera passa simbòlica pel que fa a la sobirania fiscal i pagar la renda a l’Agència Tributària Catalana. De moment és una possibilitat formal, perquè els impostos van a parar al mateix pot que per l’Agència estatal, però es tracta, segons l’ANC de “començar a exercir amb els impostos com un nou país”. Ja fa dos anys que la plataforma Catalunya diu Prou mobilitza empresaris perquè paguin els seus impostos a Catalunya i ara aquesta praxi pot arribar també als particulars que ho desitgin.