Mataró es bolca amb la sortida de la Volta

Ambient festiu al Parc i el Camí de la Geganta amb centenars de persones i escolars

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 25 Març 2014 14:26

Volta Ciclista Catalunya 2014

Una autèntica festa. Mataró ha viscut aquest migdia una jornada senyalada en el calendari amb la sortida de la Volta Ciclista a Catalunya. Centenars i centenars de mataronins –ahir es va donar la xifra de 3.000, avui s'ha doblat amb més de 6.000– s’han apropat a tot el muntatge que comporta un pilot de la importància d’aquesta prova i han pogut veure, tocar, parlar i fer-se fotos amb la major part dels millors corredors que hi ha. Els més aplaudits i sol·licitats, com era d’esperar, han estat Alberto Contador i Joaquim ‘Purito’ Rodríguez. Aquest darrer ha estat dels últims d’assistir al control de signatures per les múltiples demandes de fer-se fotos de la gent.

Volta Ciclista Catalunya 2014

Moltes escoles han fet de la sortida de la Volta una escapada de classe i la canalla mataronina ha pogut veure tot el cerimonial que representa la sortida d’una etapa ciclista. Si el dia abans el pas del pilot havia estat vist i no vist, avui s’ha pogut veure tota la dimensió que comporta no només una “serp multicolor” de 220 ciclistes sinó tots els professionals, equips tècnics, premsa, organització i desplegament policial. La gent, pura curiositat i civisme, s’ha concentrat majoritàriament al Camí de la Geganta des d’on s’ha donat la sortida, amb alguns minuts de retard, a ritme neutralitzat. La calma s’ha acabat encara abans de la sortida real ja que després de baixar la Via Europa el ritme de carrera del pilot ja era elevat.

Volta Ciclista Catalunya 2014

Tot i que els honors lògics havien de correspondre al líder de la Volta, Luka Mezgec, tota l’atenció s’ha focalitzat en els tres corredors principals que prenien part a la volta. Alberto Contador, Purito Rodríguez i el darrer guanyador del Tour Chris Froome han acaparat l’atenció i han liderat el grup en la seva sortida. En la zona del control de signatures, tots els corredors es mostraven contents de la calidesa del nombrós públic mataroní. El guanyador de l’any passat, Daniel Martin –irlandès resident a Girona– assegurava que “aquestes etapes s’han de passar i esperar que vingui la muntanya”. L’etapa d’avui hauria d’acabar amb un segon esprint sempre que no hi hagi escapades.

Homenatge a Joan Alonso
La sortida de la Volta també ha estat l’ocasió aprofitada per l’organització i l’Ajuntament d’homenatjar  l’expresident d’Esport Ciclista, Joan Alonso. Alonso, alma mater del club i un dels homes forts que més ha apostat pel ciclisme i el velòdrom a la ciutat, s’ha emocionat en rebre el reconeixement.