Es busca nom per a la mascota de ‘Mataró ciutat de valors’

Les escoles poden proposar opcions i el nom definitiu es votarà electrònicament

  • Redacció
  • Dimecres, 12 Març 2014 13:40

Valors ninot
El projecte “Mataró, ciutat de valors” des del seu inici el passat mes de gener, s’ha presentat associat a una imatge: un capgròs en forma de cor, ja que els valors són emocionals, però també reflexius. Es tracta d’un personatge negre dins d’un fons groc que pica l’ullet i anima els mataronins a viure aquesta iniciativa pionera a Catalunya.
Com que els centres educatius tenen un paper fonamental en la transmissió i l’educació dels valors, s’ha proposat com a pràctica perquè els nens treballin la capacitat d’opinar, practiquin un procés participatiu i fomentin el compromís amb la ciutat, que siguin precisament ells els qui proposin noms per identificar aquest personatge. Per això s’ha enviat un vídeo a totes les escoles de Mataró en què el personatge es presenta i demana la col·laboració de tothom per a trobar un nom que l’identifiqui.

La decisió sobre el nom final, però, no solament la tindran els nens. A partir de l’1 d’abril es donaran a conèixer totes les propostes rebudes i tots els mataronins a través de la pàgina web matarovalors.cat i de diversos dispositius electrònics podran votar l’opció que més els agradi.