La solidaritat es dóna la mà amb la campanya nadalenca

Les activitats de sempre i noves iniciatives ompliran els carrers durant les festes

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 04 Desembre 2013 13:52

Els llums de Nadal

L’encesa de l’enllumenat nadalenc el passat dia 30 de novembre va donar el tret de sortida a la campanya de Nadal. Encara amb la crisi ben a sobre, les vendes probablement es mantindran en la tònica de l’any passat, però entitats, associacions de botiguers i Ajuntament han programat fires i activitats ben diverses i per a tots els gustos. Amb el vessant solidari com a atractiu principal, Mataró es prepara per viure el Nadal de la millor manera possible.

Fira d’Artesania

La principal novetat comercial d’aquestes festes de Nadal és el trasllat de la Fira d’Artesania i Regal, els coneguts popularment com a hippies. Promoció Econòmica va anunciar, a mitjan d’octubre, que s’havia replantejat la fireta i que se n’organitzaria una d’artesans locals a la Plaça de l’Ajuntament i durant tres caps de setmana. Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica, va assegurar en roda de premsa que “cada vegada sortien menys els números dels mateixos expositors, que cada cop responien menys al perfil originari de la fira”.

Rey també va explicar que “els mateixos expositors de la Fira d’artesania i Regal ens demanaven més dies i havien anat quasi a un mes d’obertura”. Davant d’això, es proposa la nova aposta de fira com “una mostra d’artesans de Mataró i rodalies, que fins i tot treballaran ‘in situ’ en un espai com la Plaça de l’Ajuntament i únicament en caps de setmana”, un fet que retorna l’esperit originari a la fira.

Malgrat que amb una mida més reduïda, la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal ocupa la Plaça Santa Anna des del dia 30 de novembre i fins al 23 de desembre, just abans de Nadal.

Els comerços es mobilitzen

Les associacions de comerciants de la ciutat també s’han mobilitzat i són els cervells de les principals activitats que es duran a terme durant les festes nadalenques. Precisament a la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal, la Unió de Botiguers (UBM) hi ha organitzat tallers sobre com fer ornaments, cupcakes o com muntar el pessebre. A més a més, s’hi explicaran contes i s’hi interpretaran nadales. A la mateixa Plaça Santa Anna, la UBM també hi ha instal·lat, des del 22 de novembre i fins al 13 de gener el Parc d’Atraccions Infantil de Nadal.

Carpa solidària
L’associació comercial Bulevards de Mataró també se suma a la campanya de Nadal mitjançant diverses activitats. La carpa solidària ubicada al Parc Central serà la residència d’entitats i ONG’s de la ciutat entre el 7 de desembre i el 6 de gener, ja que serà un espai on podran donar-se a conèixer. En una superfície de 300 metres quadrats, s’hi habilitaran també zones de recollida d’aliments i joguines per Càritas i la Creu Roja. Més enllà, però, del vessant solidari, l’associació Bulevards de Mataró també ubicarà el Parc Infantil de Firamàgic des d’aquest pròxim cap de setmana i fins al 7 de gener, amb onze atraccions pels més petits.