L’aplicació mòbil de networking Slid triomfa als Cre@tic

L’empresa obté els 4.000 euros de premi per un projecte que permet l’intercanvi digital de targetes de visita

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 20 Novembre 2013 23:58

Guanyadors dels Creatic 2013

Slid s’ha endut el primer premi de la tretzena edició dels Cre@tic gràcies a la creació d’una aplicació mòbil que facilita el networking empresarial. El guardó, dotat en 4.000 euros, es va entregar en el marc de la Nit dels Emprenedors, que ha reconegut també els projectes Watly i Cooncert amb el segon i tercer premi respectivament. L’acte també va servir per donar visibilitat a empreses que han destacat en l’àmbit de la responsabilitat social.

Alfred Riva és el creador de l’aplicació per a Androd i Iphone ‘Slid’, el projecte  guanyador dels Cre@tic, que pretén crear comunitats virtuals gràcies a un nou sistema digital d’intercanvi de targetes de visita, un fet que potencia el treball en xarxa. Riva considera que el valor afegit de l’aplicació és que “permet generar una agenda molt potent de contactes professionals a través de la qual es facilitat el networking i la recerca de co-workers”. I un tret distintiu, segons Riva, és que “no som una xarxa social, sinó que els contactes cal fer-los cara a cara, un aspecte que creiem que ens pot proporcionar un impacte similar al de LinkedIn”.

“Facilita l’inici”

El reconeixement està valorat en 4.000 euros i els dóna un any de bonificació a la incubadora del Tecnocampus. Una oportunitat que Riva assegura que “facilita molt els inicis, tenint en compte que la idea pateix una transformació brutal des que la tens fins que la desenvolupes” i que “anima a marxar on sigui a exportar-lo”. De fet, properament viatjaran a Estats Units per establir-se al mercat nord-americà, aprofitant l'espai landing que la ciutat té a Florida.

A qui els Cre@tic també facilitaran l’inici és a Watly i Cooncert, segon i tercer classificats dels guardons que premien la innovació i la fomenten. Watly, de Marco Attisani, és un projecte d’aparell purificador d’aigua que funciona amb energia solar combinada amb energia fotovoltaica, mentre que Cooncert és una promotora musical social que vol fer realitat els concerts proposats pels fans mitjançant el micromecenatge i l’autopromoció. Han aconseguit així una dotació econòmica de 2.000 i 1.000 euros, respectivament, així com un any de bonificació a la incubadora del Tecnocampus.

Mataró reconeix els emprenedors

La nit també va servir per reconèixer altres empreses emprenedores, ja consolidades. El Diari Ara va rebre un reconeixement especial, novetat d’aquesta tretzena edició, pel suplement que edita de forma setmanal, ‘Ara emprenem’. Un suplement que ha estat premiat perquè dóna visibilitat als emprenedors i pel seu llenguatge periodístic i trencador. I així mateix, diverses iniciatives van rebre el reconeixement per les seves bones pràctiques relatives a la responsabilitat social.

Reconeixement especial per les acadèmies d’anglès

Miquel Rey, president del Tecnocampus i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, va posar especial èmfasi en l’esforç que han realitzat vuit acadèmies d’idiomes de la ciutat, les quals també van rebre el reconeixement de responsabilitat social. Promoció Econòmica i aquestes empreses van firmar un conveni gràcies al qual “més de 500 persones en situació d’atur “derivades pel servei d’ocupació de Mataró, segons Rey, han pogut accedir a estudiar anglès a preus més ajustats.