Una boia per produir electricitat

Primer projecte d'un acord entre el TecnoCampus, el Port i l'empresa PIPO Systems

  • Redacció
  • Dimecres, 30 Octubre 2013 13:28

Pacte Boia elèctrica

El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, el gerent del Consorci Port de Mataró, Joan Bellavista i el President de l’empresa PIPO Systems SL, Abel Cucurella, van signar el passat divendres 25 un acord de col·laboració per treballar conjuntament el desenvolupament tecnològic en l’àmbit marí i marítim, tant costaner com a mar obert.

Aquest acord ha de permetre treballar conjuntament en la recerca d’ubicacions per a la realització de proves i assajos, i també, en la identificació de nous projectes de col·laboració. El primer projecte vinculat a aquest acord de col·laboració té com a objectiu la implantació a la costa de Mataró de la primera boia experimental a Catalunya i al món, per a la producció d’electricitat, alimentació d’equips d’observació, de detecció, abalisament i control, i de repetició de senyal WIFI i de telefonia 3G i 4G.

Aquesta boia utilitzarà tecnologia de l’empresa PIPO systems, que ofereix una font d’energia contínua i neta gràcies a les onades del mar. Estarà situada a una milla i mitja del Port de Mataró a uns 20 o 30 metres de profunditat per facilitar el manteniment.

Miquel Rey destacava en aquest acte que aquest és un projecte molt ambiciós, on TecnoCampus és la punta de llança d’un projecte que pot arribar a generar energia i dessalar aigua.