Canidos, els beneficis de treballar amb animals

L'organització creada al Maresme ja ha realitzat unes jornades sobre els gossos d'assistència

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 14 Octubre 2013 13:01

Canidos

Canidos és una organització "multidisciplinar destinada íntegrament a l’univers caní". Creada a principis d'any per quatre persones nascudes al Maresme, tots els seus membres són professionals dedicats al món dels animals i, sobretot, dels gossos (veterinaris, etòlegs, educadors, tècnics i experts en teràpies). L'objectiu de la plataforma és el de preparar una sèrie de conferències, seminaris i xerrades orientades a donar a conèixer mètodes de treball, tendències i maneres de fer a l’hora de tractar amb aquest tipus d’animal.

Les ‘Primeres Jornades Nacionals de Gossos de Teràpia i Assistència’ va ser el primer acte que van organitzar. En les darreres dècades hi ha hagut un gran desenvolupament i creixement de programes terapèutics on l’animal intervé com a motivador. A mesura que passa el temps, l'ús de gossos d'assistència mostra més beneficis i cobreix cada vegada més necessitats diferents. Precisament, davant d’aquesta evolució, es van voler organitzar les jornades, i oferir una visió àmplia d’allò que s'està fent actualment al nostre país.  

Hi van assistir més de 40 persones d’arreu d’Espanya i Portugal, i va tenir lloc a l’Hotel Atenea Port Mataró. Es van convidar quinze ponents, experts en el treball amb gossos d'assistència, per tal que expliquessin les seves vivències en aquest terreny: Gloria Busquets i Marta Tombas (Integra); Mona Tellier i Maribel Vila (Positivas Can); Sílvia Rodriguez (el perro de Carla); Ana Riaño (Apettece); Angeles Ortega (Grup Catalonia) i Ana Güimil (Associació Catalana de Zooterapia); Sara Díaz (Centre Penitenciari Quatre Camins); Cristina Muro (AEPA i AEPA-Euskadi); Alexia Falcó (tan amigos); Eva Domènec (CTAC); Paula Calvo (Càtedra Fundación Affinity); Vanessa Carral (Dogtor Animal) i Cristina Carles (Askal).