“El millor, la gent del barri”

Ousmanne Barry fa 15 anys que és a Catalunya i té el seu taller a Cerdanyola

  • Redacció
  • Dijous, 03 Octubre 2013 12:51

Ciutat, Barris, Ousaman

Qui és l’Ousmanne Barry?

Un mataroní de Cerdanyola, que és d’on em sento i on treballo. Vaig néixer fa 40 anys a Dakar, al Senegal, i ara en farà 15 que sóc a Catalunya. Des del 2004 faig vida a Mataró on ara tinc el meu propi taller de pneumàtics.

Com és que vas optar per obrir el teu negoci a Cerdanyola?

Jo havia treballat a un taller de Barcelona i l’amo es va jubilar. Llavors vaig haver d’estudiar i lluitar com fa tothom per tirar endavant el propi negoci. Vaig estudiar el cicle, em vaig treure el títol i vaig acabar obrint el negoci propi en aquest àmbit en el que sempre he treballat.

Però per què Cerdanyola?

Jo havia estat temps a Premià però vaig veure clar que pel tipus de negoci necessitava un lloc amb més gent com era Mataró i especialment Cerdanyola.

“No hi ha problemes per aquells que no s’aïllen”

Què t’agrada més del barri?

Del barri i de Mataró m’agrada quasi tot. Vosaltres no ho veieu, però aquí la gent és diferent. El millor del barri és la seva gent, oberta, amiga. Jo no hi he tingut mai cap problema. A vegades es diu que els que venim de fora tenim o causem problemes. En el meu cas és tot el contrari. No hi ha problemes.

Tu has pogut treballar.

Exacte. Jo vaig venir aquí a treballar i això va ser una de les claus per integrar-me. Si tens l’oportunitat has de treballar, has de parlar amb la gent, t’hi has de comunicar, has de compartir. Si t’obres no tindràs cap problema ni a Cerdanyola ni enlloc. Els problemes vénen quan la gent que arriba no fa aquest esforç. No hi ha problemes per aquells que no s’aïllen i cal transmetre aquest missatge.

Et sents un privilegiat?

Sí, perquè he pogut treballar, i he pogut comprovar que la gent és acollidora. Insisteixo, a Cerdanyola els problemes no els causa la gent que ve, sinó els que s’aïllen.

Els gossos
L’Ousmane Barry és un home positiu i obert que acostuma a veure el cantó bo de les coses. L’única cosa que diu que li disgusta de Cerdanyola és la quantitat de defecacions de gos que, assegura, hi ha per tot el barri: “tot està ple de defecacions de gossos i els animals no en són els culpables, són aquells que els passegen. Cal que la gent que treu a passejar el seu animal es responsabilitzi d’aquest i reculli les seves restes, així farem entre tots que el barri presenti una imatge millor”, reflexiona.
Respecte la manca d’aparcament a Cerdanyola, Barry no ho comparteix: “d’aparcament n’hi ha, però és que, a vegades, la gent vol aparcar davant de casa i això és impossible”.