Demanen la participació ciutadana per millorar el servei de brossa i neteja

L’Ajuntament vol definir millor les bases i condicions del futur contracte de la concessió

  • Redacció
  • Dimarts, 01 Octubre 2013 11:25

Web Mataró Neta

El 2014 acaba l’actual contracte amb l’empresa concessionària del servei de recollida de brossa i neteja. Es tracta segons paraules de la regidora Núria Calpe “d’un dels contractes més importants de l’Ajuntament, amb una dotació de 7,5 milions anuals i en una temàtica en la que tots els ciutadans en participen, se’n beneficien i a vegades en pateixen les conseqüències”. Davant aquest fet i també arran de l’augment del nombre de queixes sobre el servei i l’estat de neteja de la ciutat, l’Ajuntament demana la complicitat ciutadana per “definir millor, de la manera més acurada, com ha de ser el servei perquè sigui el més eficient possible”. Aquesta voluntat es plasma en el procés participatiu obert a través de la web mataroneta.cat per la que es demana col·laboració durant tot aquest mes d’octubre.

Calpe va explicar que “coneixem problemàtiques concretes de l’actual servei com ara punts de la ciutat on es col·lapsen els contenidors, el que demanem ara és que sigui cada ciutadà el que identifiqui què funciona i què no funciona per poder millorar l’actuació del servei en cada punt”. En cap cas baixarà la dotació pressupostària del servei amb el proper contracte, va voler deixar clar la regidora, però sí que es buscarà la màxima eficiència en el plec de condicions al que se sotmetran les empreses que vulguin optar a la nova concessió. Una altra condicionant sine qua non per a la nova empresa serà mantenir l’actual plantilla de treballadors.

Web Mataró Neta Preguntes

Un formulari de 4 minuts
A la web mataroneta.cat cada mataroní pot valorar el servei de neteja i recollida de brossa complimentant un formulari que requereix d’uns quatre minuts. A partir de les aportacions recollides, l’Ajuntament definirà amb entitats les necessitats i treballarà aspectes de millora del servei abans que a finals d’any es defineixi el futur contracte. També ja s’està treballant amb el teixit associatiu per fer itineraris de detecció de problemes en els 185 quilòmetres de carrers mataronins pels que passa el servei.