Sisè any d'èxit de la Caminada per l'Alzheimer

4200 persones en una cita solidària sense sostre de participació

  • Redacció
  • Dilluns, 30 Setembre 2013 13:14

Alzheimer

Un total de 4200 persones van participar en la caminada per l'Alzheimer que, un any més, va omplir els camins del voltant de Mataró d'una marea humana. El groc fluorescent de la samarreta oficial de la caminada va omplir la ciutat el matí de diumenge en una sisena edició que, des de l'organització es considera un èxit. Les primeres xifres parlen de 20.000 euros però l'organització ha tingut més despeses per l'augment d'inscripcions i encara no es tenen xifres definitives.

En aquest sentit, un dels organitzadors i coordinadors de la caminada, Joan Antoni Ciller, destacava des del punt d'arribada a la plaça de Santa Anna que, després de tancar inscripcions "molta gent ha decidit participar sense inscripció". Una voluntat que demostra la creixent implicació de la gent. "Recordo la primera caminada, quan vam superar les mil inscripcions i no ho hauríem dit mai", rememorava Ciller, que creu que les xifres de la caminada encara poden augmentar. "Si la inscripció fos del doble de places, Mataró hauria respost perquè som la ciutat més solidària de l'estat".

Sobre la possibilitat d'ampliar les inscripcions, Ciller explica que la principal dificultat és el recorregut. "A la gent li agrada molt però té punts molt estrets i seria molt complicat fer-hi passar més de 4000 persones". Tot i això, diu, és una qüestió que s'ha de valorar. Com ja és habitual, la caminada ha comptat amb 3 recorreguts diferenciats, un de testimonial, un de 10 quilòmetres i un altre de 14.

Més enllà de la caminada solidària i la posada a la venda d'ampolles de cava, l'associació també ha programat una actuació del Mag Lari al Teatre Monumental aquest pròxim 4 d’octubre.