Mataró i Cehegín ratifiquen l’agermanament després de la polèmica

L’alcalde murcià va qüestionar l’independentisme de Mora el passat mes d’agost

  • Redacció
  • Dimecres, 18 Setembre 2013 14:06

Mora a Cehin

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va visitar el cap de setmana passat la localitat de Cehegín. José Soria, l’alcalde del municipi murcià va convidar al batlle mataroní a la festa de la Virgen de las Maravillas i allà es va ratificar l’agermanament. Tot plegat, un mes i mig després que la relació entre ambdues es posés en dubte per la posició pro-independentista dels alcaldes de Convergència i Unió de Mataró i Premià de Mar – ciutat també agermanada amb Cehegín- i la crema d’una bandera espanyola.
Mora va posar especial èmfasi en la importància de Cehegín per a les dues localitats catalanes perquè els cehegineros han mantingut viva la memòria de la seva terra.

Polèmica aparcada

La crema d’una bandera espanyola durant Les Santes va provocar que Soria enviés un comunicat a Mora on posava en dubte la continuïtat de l’agermanament. Soria va al·legar que “s’havien vist declaracions públiques a favor de l’independentisme” i va manifestar-se sentir-se molest per “la retirada dels edificis oficials i la crema de la bandera espanyola”.