Un llibre de dites de la residència El Mirador

La gent gran de la residència ha confeccionat un recopilatori sota el títol "Residència d'Savis"

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Setembre 2013 00:00

Ciutat, Residència de savis

Qui ha dit que emprendre, que moure’s, que tirar endavant un projecte és patrimoni de la joventut? Massa vegades ens limitem a la imatge de l’emprenedor d’edat curta, de model de negoci però moltes altres vegades un exemple d’emprenedoria pot venir d’un altre àmbit totalment diferent: a la residència de gent gran El Mirador, a Mataró, en trobem un exemple amb l’edició d’un llibre de dites recopilades entre els propis usuaris d’aquest centre.

Tots els ingressos d’aquest llibre, que duu per títol “Residència d'Savis” es destinaran al propi centre de dia. Persones grans que es mouen i emprenen pel bé del que ara és casa seva. Emprenedoria.

El Mirador, residència per a gent gran ubicada a Mataró, ha decidit recopilar en un llibre les dites que sempre han sentit dir a les persones que viuen al centre. Cada pàgina té un protagonista amb nom i cognom, que alhora plasma un refrany dels de tota la vida. “Quien fue a Sevilla perdió su silla” recull i glossa la Carmen Díez del propi El Mirador  o una altra usuària Enriqueta Vendrell que escull “Qui canta i xiula al llit té el seny com un cabrit”.  Són dos exemples que ens recorden els avis i les àvies del centre.

L’objectiu d’aquesta recopilació és obtenir fons per a la residència, doncs el 100 per cent dels ingressos del llibre aniran destinats a futures activitats per a les persones que en formen part.

Comprant aquest llibre s’ajuda als usuaris de El Mirador i, a la vegada, aquests deixen constància de les dites per a futures generacions, saviesa per a futurs emprenedors.