Signen un protocol per agilitzar els processos penals

El Col·legi d’Advocats i la Fiscalia arriben a un acord per tirar endavant una justícia més ràpida al partit Judicial de Mataró

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 24 Juliol 2013 11:04

Protocol fiscalia

El degà del Col·legi d'Advocats de Mataró, Julio J. Naveira, i el Fiscal en Cap de Mataró, Luis Mª Garcia Cantón, van signar divendres un conveni per accelerar els processos on hi ha conformitat. Amb aquest acord, sempre que s'accepti la culpabilitat, s'aconseguirà no sols agilitzar els tràmits processals sinó també reduir el temps de duració del procediment mitjançant l´anticipació del final del procés.

Naveira ha afirmat que “amb l´aplicació del protocol, s'evitaran tràmits innecessaris, s'evitaran pèrdues de temps per als testimonis, les víctimes es veuran reparades tant moral com econòmicament de forma més immediata i els imputats tindran una millor i més ràpida resolució del procediment”.

Per la seva part, Luis Mª Garcia Cantón, va assegurar que “amb aquest acord, la Fiscalia farà tot el possible perquè, seguint aquest protocol que hem signat, la justícia sigui realment justícia pels ciutadans del Partit Judicial de Mataró”.