Els treballadors de Mataró Bus aniran a la vaga del 15 al 31 de juliol

Denuncien la degradació del servei i les retallades laborals que pateixen

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 10 Juliol 2013 13:36

Mataró Bus

Mataró tindrà vaga de conductors dels autobusos urbans si no s’arriba a un acord entre empresa i treballadors abans del 15 de juliol. El mateix dilluns començaria l’aturada que la majoria dels treballadors secunden per aturar el que Carlos Begué, president del comitè d’empresa, defineix com “una degradació continuada del servei, amb retallades salarials a tot el personal laboral i cada cop menys línies i serveis als ciutadans”.


Els treballadors han comunicat a l’empresa i l’Ajuntament la disposició a negociar fins a última hora per evitar una vaga de 15 dies per la que es fixaran serveis mínims i que, adverteixen, es podria reprendre a partir de l’1 de setembre. Els primers plans dels treballadors passaven per convocar una aturada indefinida que de moment no es planteja.

Servei cada cop pitjor

Begué explica que “les condicions del servei i dels treballadors són cada vegada pitjors sense que ningú faci cap plantejament ferm de perquè es perden usuaris i cada cop es retallen serveis”. Els conductors de Mataró Bus acusen altres empreses del sector com Sagalés o Casas de fer-los “competència deslleial” amb serveis urbans i a la vegada mantenen un litigi obert amb l’empresa concessionària CETSA per les retallades salarials acumulades. “No estem demanant cobrar menys, volem que no se’ns segueixi retallant com fins ara amb unes condicions salarials congelades des de l’any 2009”, denuncien a la vegada que adverteixen del “fort cop” de l’empresa als treballadors: “No ho podem acceptar”, assegura.

Suport veïnal

Les queixes també afecten l’Ajuntament que a principis d’any va reduir el nombre d’expedicions i algun itinerari del servei. “En la lluita perquè Mataró Bus sigui un servei per al ciutadà fem pinya amb associacions de veïns i la pròpia FAVM, volem un servei complet i no el que passa ara que cada cop menys gent agafa el bus sense que ningú se’n preocupi”, explica Begués.


Des de l’Ajuntament de Mataró no es fan declaracions i es vol esperar a que divendres s’arribi fins la darrera instància en la negociació entre treballadors i empresa concessionària abans d’entrar a negociar per evitar la vaga de conductors.