PUMSA, Gintra i Prohabitatge es fusionen per ser viables

L’objectiu és sumar volum i eficiència per poder eixugar el deute a llarg termini

  • Cugat Comas
  • Divendres, 21 Juny 2013 13:08

L'Edifici de Vidre

Els consells d’administració de PUMSA, Gintra i Prohabitatge van aprovar aquesta setmana la fusió de les tres empreses en una de sola. La baixada brusca de l’activitat immobiliària havia fet, segons el govern, obsolet el model de tres empreses públiques per sectors complementaris com l’urbanisme, els aparcaments i l’habitatge. En aquesta línia apunta la regidora Montserrat Rodríguez que “amb la fusió guanyarem volum d’empresa i també eficiència ja que fins ara eren tres empreses que molts cops coincidien, es creuaven lloguers i deutes i ara tot estarà unit: ens ajudarà a treballar millor per digerir l’important deute que acumula el Grup PUMSA a mig termini”.

Rodríguez reconeix que “la fusió per si sola, que s’ha d’acabar a finals d’any, no redueix el deute però ens permet que PUMSA guanyi solvència. Estem reenfocant l’activitat de l’empresa a prestar serveis urbanístics i fusionant-la sobretot a Gintra guanyem font d’ingressos que ens ajudarà a tirar endavant tot i que PUMSA segueixi estant estigmatitzada pel mercat”.

L’empresa urbanística per si sola acumula una deute de 50 milions d’euros a retornar en 15 anys.

Vendes aturades
També respecte PUMSA, l’operació iniciada fa mesos de vendre bona part del seu patrimoni immobiliari va acabar amb el concurs declarat desert. “Vam oferir el paquet a preus taxats perquè som una empresa pública i eren unes quanties molt per sobre del que ara pot oferir el mercat, que és molt poc pel que no es va poder concretar res”. Tot i això l’Ajuntament va fer, segons la regidora, “contactes d’alt nivell amb empreses grans i inversores amb les que seguirem treballant”. Els plans de l’Ajuntament passen ara per taxar de nou tot el paquet posat a la venda per actualitzar els preus i estudiar cas per cas al Consell d’Administració les ofertes a la baixa que es rebin.