Diuen prou i convoquen una manifestació contra les retallades

Tres columnes sortiran a les 18:30h i confluiran a la Plaça de les Tereses

  • Cugat Comas // Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 24 Maig 2013 11:26

Ciutat, Diuen Prou

Els treballadors dels serveis públics de la ciutat uniran esforços aquest dissabte en una triple manifestació històrica que suposa el punt iniciàtic de la nova Plataforma en Defensa dels Serveis Públics del Maresme. Tres columnes de protesta que sortiran des de davant de l’Estació, des de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i des de la Plaça Tomàs i Valiente acabaran confluint a la Plaça de les Tereses des d’on avançaran fins a l’Ajuntament. L’hora d’arrencada de les columnes serà a les 18:30h.

“Ens unim en defensa dels serveis públics de qualitat, perquè no es pot seguir retallant uns serveis que són garantia de cohesió i benestar social, veiem molta desesperació, no podem acceptar que hi hagi 42.000 aturats a la comarca i esperonem la gent a mobilitzar-se perquè la societat no es dissolgui”, va assegurar en roda de premsa un dels portaveus de la Plataforma, Jesús Nieto.

Tres lluites unides
Els tres punts de partida simbolitzen la unió de tres lluites confluents: sanitat, educació i la resta de serveis públics. La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics del Maresme neix a iniciativa de la Coordinadora en defensa de la Sanitat Pública i suma sota el mateix paraigües sindicats com l’UGT, CCOO, COS, USTEC-STES, CATAC-IAC, moviments com la FAVM, la PAH, l’Assemblea Groga o el MEM o el grup ‘Los Marroquies’ que uneixen immigrants provinents d’aquest país magrebí.

 

Vocació de continuïtat
“Tenim vocació de continuïtat ja que aquesta manifestació és fruit del treball de molt de temps, necessitem transcendir en la nostra protesta i que tothom entengui que una mala qualitat dels serveis públics també els afecta a ells”, va dir Jordi Canal també del grup promotor. Per Ramon Font, de l’Assemblea Groga “des de l’educació veiem com s’estan carregant el model de cohesió social” mentre Manel Molina de la coordinadora sanitària reblava “darrera cada retallada hi ha patiment, s’està perdent la universalitat del sistema mèdic i cal respondre-hi”.