Òmnium organitza un cicle de xerrades sobre el procés sobiranista

S’impartiran cinc conferències d’experts que s’estendran entre maig i juliol

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 07 Maig 2013 10:54

Omnium CUltural

El cicle anual de conferències de primavera organitzat per Òmnium Mataró-Maresme té accent sobiranista. L’entitat ha programat un total de cinc xerrades que s’impartiran entre el maig i el juliol i que tenen una vocació difusora i pedagògica sobre el procés sobiranista. El cicle porta per títol ‘Processos sobiranistes en marxa. Què en podem aprendre?’ i comptarà amb noms d’experts reconeguts de les universitats catalanes.

Cinc professors o doctorats oferiran cinc xerrades sobre el procés sobiranista iniciat a Catalunya després de la manifestació de l’11 de setembre de 2012. Totes les conferències, que es faran a la seu d’Òmnium, tenen una voluntat pedagògica al darrere i pretenen recórrer el món a la recerca de processos similars al català a partir dels quals es puguin establir similituds amb el cas català.

Punts de vista
Jaume López, professor de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra dóna dijous el tret de sortida al cicle amb una xerrada sobre ‘Nous estats a Europa. Nacions i democràcia en el segle XXI’. Més endavant, Marc Gafarot, consultor polític i escriptor, reflexionarà sobre el cas de la independència de Flandes amb ‘La independència de Flandes: un referent per Catalunya?’ i John Etherington, professor de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB farà el mateix amb el cas escocès, així com Josep Sort, doctor en Ciències Polítiques, que analitzarà la situació del Quebec.  El conegut professor de Ciències Polítiques de la UPF, Ferran Requejo, tancarà el cicle amb una xerrada centrada a Catalunya: ‘Teories i pràctiques de la secessió. El cas de Catalunya’.