Voluntaris de la Creu Roja reparteixen medicació de l'Hospital de Mataró a domicili

Les entregues es fan a pacients amb tractaments immunosupressors, malalties respiratòries, oncològiques o altres situacions que dificulten el seu desplaçament a l’Hospital

Voluntaris Creu Roja COVID

El Servei de Farmàcia del Consorci Sanitari del Maresme ha posat en marxa un nou servei de repartiment de medicaments a domicili, que està sent possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró i la Creu Roja. Els beneficiaris seran aquells pacients que no és recomanable que surtin de casa per anar a recollir la medicació a l'Hospital, per diversos motius: tractaments immunosupressors, malalties respiratòries, oncològiques o altres situacions que dificulten el desplaçament del pacient a l’hospital.

El repartiment el fan un grup de voluntaris de la Creu Roja, que ha començat aquesta setmana a col·laborar amb el Servei de Farmàcia per tal de repartir a domicili la medicació a aquests pacients que no poden venir a buscar-la directament.

Equip Farmàcia Hospital

L’equip de Farmàcia de l'Hospital de Mataró atén mensualment més de 2.000 pacients que reben tractament amb medicació hospitalària de dispensació ambulatòria. La majoria continuen anant personalment a recollir els seus medicaments si no tenen un familiar o conegut autoritzat que pugui anar a buscar-los en nom seu. Però, en la situació actual de pandèmia i confinament, hi ha malalts que no és recomanable que vagin a recollir la medicació a l’Hospital.

Quina serà la dinàmica?

El personal de Farmàcia de l'Hospital contacta amb els pacients telefònicament i comprova tant la prescripció com el correcte seguiment clínic del pacient així com l’adreça d’entrega de la medicació. Després els prepara segons les condicions de refrigeració, un paquet amb nom i adreça per cada persona amb la medicació per dos mesos. Els voluntaris aniran dos cops per setmana –dimarts i dijous– i tindran un volum diari d'uns sis o set pacients per entregar la medicació, per les diferents poblacions dintre l'àrea d'influència del Consorci.