Epidèmia d'intensitat moderada amb la grip

El Consorci Sanitari del Maresme preveu que l'activitat gripal segueixi en augment les pròximes setmanes

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 09 Gener 2018 18:59

Ciutat 2017/2018, Emprenedors salut i el Benestar

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha comunicat l'estat actual de la grip i la seva afectació entre els Maresmencs. Concretament han informat que preveuen que l'activitat gripal continuï creixent però que, de moment, la grip es troba en un estat d'epidèmia d'intensitat moderada. Des del CSdM han promogut diverses mesures per atendre als afectats per la grip durant la durada de l'epidèmia com, per exemple, obrint una unitat de pre-alta amb 8 punts d'atenció.

També han ampliat l'àrea d'observació d'urgències amb 6 punts d'atenció a fi d'alliberar boxos del servei, han ampliat el servei d'hospitalització a domicili amb capacitat de 28 pacients, han contractat personal de reforç als centres d'atenció primària i han reforçat el personal mèdic i d'infermeria del Servei d'Urgències. Cal destacar que actualment estan en funcionament tots els llits disponibles a l'Hospital de Mataró i a l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Truca al 061

Des del CsdM recomanen que tothom qui necessiti atenció urgent truqui al 061 per rebre consell sobre com procedir. Informen, a més ,que el 66% de les visites ateses al Servei d'Urgències de l'Hospital de Mataró es podrien haver resolt als centres d'atenció primària, sense necessitat de traslladar-se a un hospital i, per tant, per evitar esperes innecessàries, recomanen també anar als punts d'atenció urgent alternatius.