Més solidaritat a la Marató de Donant de Sang

L’eslògan d’enguany és “La teva sang diu coses. Comparteix-la” i la jornada es podrà seguir a través de les xarxes socials amb el hashtag #MSangMataró

  • Divendres, 01 Desembre 2017 12:36

Donació de sang a la plaça Santa Anna

Mataró es prepara per a una nova marató que pot ajudar a salvar vides: la Marató de Donants de Sang. Serà el dimarts 19 de desembre al Foment Mataroní i es podrà donar sang des de les 10 h fins a les 22 h de forma ininterrompuda. Sota l'eslògan 'La teva sang diu coses. Comparteix-la', els organitzadors del Banc de Sang i Teixits (BST) volen posar l'accent a tota la informació que es pot saber d'una persona a partir del seu grup sanguini. La campanya estarà acompanyada de diverses activitats per a tots els públics amb la participació de diversos col·lectius i entitats culturals de la ciutat. La Marató de Donants de Sang compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació de Donants de Sang del Maresme, entres altres.

La jornada es podrà seguir també a les xarxes socials amb el hashtag #MSangMataró.

Més de tres mesos d'impàs

La Marató arriba més de tres mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquest període és el temps mínim que ha de passar entre les donacions que pot fer un mateix donant. Concretament, els homes poden donar sang 4 vegades a l'any i les dones 3. Per tant, les persones que van fer donacions arran dels atemptats ja podran donar novament durant la jornada de la Marató d'aquest dimarts 19 de desembre.

La donació de sang, un hàbit cívic

La donació voluntària i altruista de sang és indispensable per ajudar i atendre els malalts de Catalunya. Segons el BST, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. Cal destacar que de cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen uns dies després de la donació i, és per aquest motiu, que és necessari donar-ne de forma regular.