El Consorci Sanitari del Maresme vol millorar l'atenció al pacient i guanyar prestigi

Aprova un nou pla estratègic per augmentar la capacitat resolutiva, l'atenció comunitària i l'activitat docent i de recerca

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 26 Juny 2017 13:42

Ciutat 2017, hospital de mataró

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) va presentar el seu Pla Estratègic, que té el compromís de “preveure, endreçar i prioritzar les actuacions dels quatre anys que vénen”, va explicar Ramon Cunillera, gerent del CSdM. En definitiva, es tracta de transformar el model assistencial a la comarca per millorar la seva capacitat resolutiva en una societat que envelleix constantment i en la que les necessitats evolucionen.

El CSdM és el centre sanitari de referència del Maresme Central i de tota la comarca en l'àmbit de cures intensives i de salut mental. El Pla Estratègic també es proposa consolidar aquest rol referent, a més de millorar l'experiència del pacient i familiars facilitant l'accés als serveis sanitaris requerits i mantenint la informació i comunicació.

Necessiten més quiròfans

Que l'Hospital de Mataró incrementi la seva capacitat quirúrgica és un dels elements que Cunillera considera més urgents. Tot i necessitar 3 quiròfans més dels que ja hi ha actualment, Cunillera va afirmar que de moment en construiran un amb inversió pròpia perquè estigui operatiu amb rapidesa l'any 2018.

Un hospital universitari
Un altre objectiu és el de reforçar la vessant docent i de recerca del centre adscrivint l'Hospital a una facultat de medicina per esdevenir hospital universitari. En concret, Ramon Cunillera va afirmar que s'està sospesant la possibilitat de tancar un acord amb la UB o la UAB. A més dels 500 estudiants en pràctiques que el CsdM acull anualment, convertir-se en hospital universitari permetria impartir docència en el mateix hospital.
En relació a les línies de recerca, que actualment en són quatre, enguany en presentaran dues de noves: una sobre càncer colo-rectal, i l'altra sobre salut mental.

Les set línies estratègiques pels propers quatre anys

El nou Pla Estratègic va ser elaborat pel Consell Rector amb la participació de 180 professionals del Consorci, a més de les aportacions d'usuaris. Després de mostrar-lo a tots els membres del Consorci, han fet públiques les set línies estratègiques: transformar el model assistencial, impulsar el treball en xarxa i Consolidar D+R+I, a més d'obrir el CSdM a l'entorn social i millorar l'atenció interna a les persones. Per últim, el sisè i el setè punt contemplen la necessitat de millorar l'atenció als pacients i els processos i d'adequar els recursos per assolir els objectius definits en relació a les instal·lacions, espais i equipaments.