La Sanitat Pública en el punt de mira

Sota el lema 'Prou mercantilització dels nostres drets. La nostra salut no és un negoci' la Coordinadora de Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme organitza una jornada en defensa de la Sanitat Pública

Manifestació contra retallades sanitat

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme organitza una jornada en defensa de la sanitat pública 100% emmarcada en la celebració del dia internacional de la salut. Sota el lema 'Prou mercantilització dels nostres drets. La nostra salut no és un negoci' la Coordinadora pretén oposar-se a la mercantilització del dret a la salut, fet que resulta especialment greu a Catalunya on el sistema mixt públic-privat de provisió d’assistència sanitària està consolidant la salut com un negoci.

La pèrdua de qualitat

Una de les conseqüències directes que es criticarà durant les jornades és l’atac a la qualitat de l’atenció en la sanitat pública que es pateix en tots els àmbits: des de l’atenció primària fins a l’hospitalària, la salut laboral i l’avaluació de les baixes mèdiques, entre altres àmbits. Esperen que la jornada sigui un punt de trobada entre els diversos actors sanitaris i afectats per aquesta situació.

Tot un dia en defensa de la Sanitat Pública

Entre les activitats programades el dissabte dia 8 d’abril a partir de les 10 h a la plaça de Santa Anna es podrà assistir a una Taula Rodona sobre 'les lluites en defensa de la sanitat pública', visitar les parades informatives, dinar paella de verdures o assistir a la presentació del llibre d'Anna Martínez titulat 'Com comercien amb la teva salut'. La jornada finalitzarà amb la lectura del manifest de la Coordinadora en defensa de la Sanitat Pública de la zona.