Mataró implanta un programa pioner de prevenció de consum de drogues entre adolescents

El Consorci Sanitari del Maresme i el Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Mataró engeguen el projecte per detectar els casos i assessorar les famílies

  • Redacció
  • Dimecres, 15 Febrer 2017 09:20

Ciutat 2014/2015, hospital de Mataró

El Consorci Sanitari del Maresme i el Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Mataró han implantat un programa pioner a Catalunya en el camp de la detecció i prevenció del consum de drogues entre els adolescents i joves de la ciutat. L'objectiu de la iniciativa és que el Servei d'Urgències detecti problemes de consum de drogues entre els menors i orienti les famílies i al mateix adolescent per a fer una intervenció preventiva.

El projecte impulsat conjuntament pels dos òrgans, i pioner a Catalunya, es va iniciar el mes de juny passat i pretén reduir els factors de risc de consum des del primer moment, així com facilitar la derivació al Servei d’Atenció a les Drogodependències sempre que sigui necessari. Igualment, els professionals fan un treball preventiu i d’acompanyament a les famílies que s’allarga en cas que s’hagi d’iniciar un tractament.

Programa pilot

El programa ja fa més de mig any que està en marxa i engloba professionals de l'equip d'infermeria d'Urgències, Salut Mental i Addiccions, i Treball Social del Consorci Sanitari del Maresme, juntament amb membres del Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Mataró.