“Et cuiden com si fossis a casa teva”

Entrevistem Isabel Jávega, resident a la residència Bellaire

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 11 Novembre 2016 14:29

Ciutat 2014/2015, furgoneta residencia bellaireLi agrada el menjar, l’entorn, les activitats. Isabel Jávega, de 92 anys, és resident de la Residència Bellaire i s’hi sent com a casa. I és que aquest és l’objectiu d’aquest espai, que també és centre de dia, i que treballa des de l’atenció centrada en la persona, que personalitza l’estada de cada resident en funció dels seus gustos i necessitats. Com és el dia a dia de la Isabel? Ho descobrim a continuació.


A quina hora es lleva?

No tinc una hora concreta per llevar-me, però acostumo a aixecar-me cap a dos quarts de nou del matí. Llavors m’arreglo i baixo a esmorzar entre dos i tres quarts de deu. Esmorzo tranquil·lament i això em fa començar el dia molt contenta.

El matí l’aprofita per a fer activitats. Quines practica?

Des de les 11 del matí i fins la una no parem de fer activitats. Sempre són coses que m’agraden, que m’interessen. Primer fem tallers de memòria, manualitats, fang, musicoteràpia, tot organitzat pels professors que tenim aquí. Després, anem a fer gimnàstica – sessions de fisioteràpia – que fem sols o en grup depenent del dia i que em van molt bé per poder-me moure bé. Després de tot això descansem una bona estona abans de dinar.

Després de tantes activitats, fa falta un bon àpat. Com s’hi menja, a Bellaire?

Molt bé, perquè ho cuinen directament aquí i sempre tenen en compte els plats que més ens agraden als que vivim aquí. Tot està boníssim i jo, fins i tot m’he engreixat des que hi sóc! Un cop hem dinat aprofitem per descansar, fer la migdiada o mirar la televisió, abans no comencem a fer coses tots junts a les tardes.

Tornen a fer més activitats?

Sí!  La tarda és el moment ideal per a jugar al bingo, a cartes o mirar una pel·lícula tots junts. A l’estiu també aprofitem per sortir al jardí, que és molt gran i molt bonic. S’hi està molt bé i podem prendre la fresca, però ara ja fa massa fred per estar-s’hi. Abans, cap a tres quarts de set, feia un berenar sopar amb els companys de centre de dia per després ja marxar amb el transport que la mateixa residència ens posava. Ara em quedo a sopar aquí, perquè sóc resident i cap a les vuit mengem, després mirem la televisió i a les deu ja anem a dormir.

Què és el que més li agrada?

La tranquil·litat amb què es viu aquí i que m’hi sento com a casa. Tot és molt familiar. Vivim en un entorn molt bonic, ens cuiden molt, mengem molt bé i m’hi sento molt a gust.

Ciutat 2014/2015, furgoneta residencia bellaire