Volen col·lapsar la Plaça de França en defensa del sociosanitari

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública prepara mobilitzacions per a la primera quinzena de març

  • Redacció
  • Dilluns, 29 Febrer 2016 14:55

Coordinadora Sanitat

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública passa a l'acció en defensa del sociosanitari. No se'n refien de la moratòria del trasllat de llits de l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena a l'Hospital de Mataró sinó que volen la revocació del pla de l'antic Conseller Boi Ruiz i fer un pla nou. L'ens unitari prepara diferents accions de pressió social durant els primers quinze dies de març per pressionar el Departament que ara dirigeix Toni Comín, i la més ambiciosa és la de concentrar un miler de persones a la Plaça de França, nexe de comunicació viària entre la Via Europa i els accessos de la C-32 el dissabte 12 de març.

"Volem que la plaça estigui curulla, afectar l'autopista i que Mataró surti a les notícies perquè diu prou a les retallades, prou a les privatitzacions i exigeix que el servei sociosanitari no es toca", assegurava Pep Sivilla en la presentació de les accions.

La concentració a la Plaça de França serà la culminació d'un seguit d'actes i accions de la Coordinadora, que vol involucrar la societat mataronina en la defensa de la sanitat pública. El mateix dia 12 l'Hospital de Mataró acollirà l'assemblea nacional de la Marea Blanca i el Cafè de Mar acollirà un dinar de germanor per preparar l'acció, prevista per a les sis de la tarda. La Coordinadora es fixa com a objectiu sumar 1.000 manifestants a la mateixa plaça com a mesura de pressió.

Els dies previs la Coordinadora estendrà la convocatòria per la ciutat, penjant pancartes, repartint octavetes i recollint signatures als mercats, reunint-se amb les associacions veïnals i els sindicats o fent una "megafonada" pels barris de Mataró. El dia 10 farà una "Crida a la mobilització" i abans, aquest dijous 3, ha convocat cassolades davant de tots els ajuntaments de la comarca.

Manel Molina, portaveu de l'ens, assegura que "la moratòria del trasllat de Sant Jaume no ens assegura res, perquè segueix vigent el pla de desmantellament del sociosanitari que és un àmbit de l'atenció sanitària, bàsic per a tota la societat". La Coordinadora exigeix "que no es toqui Sant Jaume" i que es doti el servei del finançament necessari. "Actualment tenim 40 llits tancats a l'Hospital de Mataró i el servei d'Hospital de dia en un semi-soterrani, no té cap tipus de sentit!" assegura Molina. L'entitat defensa un pla transversal sobre el servei sociosanitari "radicalment de salut i radicalment social" que "no es descontextualitzi del moment de situació d'emergència social que estem patint".

"Bona música però la mateixa lletra"
La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública ja ha tingut un petit contacte amb el Conseller Comín i assegura que el canvi de lideratge a la Conselleria els inspira "una confiança limitada". Pep Sivilla assegura que "se'ns diu que volen fer un nou pla director però no tenim garanties que sigui diferent del que hi havia fins ara i els socis del senyor Comín són els que són". En aquest sentit el representant de la Coordinadora assegura que "veiem que estan tocant una melodia nova, amb bona música però temem que la lletra sigui la mateixa" pel que advoca perquè "Mataró i el Maresme es manifestin contra les privatitzacions i contra les retallades".