La relació entre emocions i aliments centra les Jornades de Salut i Alimentació

Una vintena d’actes fins a finals de mes per fomentar una gastronomia saludable

  • Redacció
  • Dimecres, 14 Octubre 2015 10:39

setmana alimentació

Mataró celebra fins al 28 d’octubre les Jornades de Salut i Alimentació, que aquest any se centren en la relació entre les emocions i els aliments. Així, les jornades són una ocasió per reflexionar sobre com establim vincles emocionals amb els aliments segons les experiències positives o negatives viscudes al voltant del menjar; com les emocions tenen un paper important a l’hora de decidir què i com mengem; i com els aliments i l’exercici físic influeixen en el nostre estat emocional.

La conferència “Aliments imprescindibles per viure, pensar i sentir” a càrrec de Pilar Senpau, metgessa experta en nutrició, obria ahir la programació.

Durant tot el mes, la Secció de Salut Pública de l’Ajuntament, en col·laboració amb altres serveis municipals, entitats i associacions ciutadanes, ha programat diversos actes per sensibilitzar i conscienciar la població en la necessitat d’assolir aquest equilibri físic i emocional a través de l’alimentació saludable i la pràctica regular d’algun tipus d’activitat física. El programa aplega caminades, tallers, contes i xerrades entre altres activitats, totes elles gratuïtes.