Els millors especialistes en Síndrome X Fràgil, en un congrés a Mataró

Experts d’arreu del món es troben al Tecnocampus aquest cap de setmana per abordar les teràpies per fer-hi front

  • Redacció
  • Divendres, 09 Octubre 2015 11:45

Ciutat 2014/2015 tecnocampus

Els millors especialistes a nivell mundial en Síndrome X Fràgil es trobaran aquest cap de setmana a Mataró en el marc del IV Congrés Internacional de la Síndrome X Fràgil que organitza l’Associació Catalana X Fràgil. La trobada, que se celebrarà dissabte i diumenge, abordarà els avenços fets en les teràpies per a combatre aquesta síndrome.

La Síndrome X Fràgil és una malaltia genètica que provoca retards mentals a causa d’una alteració del cromosoma X. Es tracta de la primera causa hereditària de retard mental i la segona associada a factors genètics després de la síndrome de Down i afecta un de cada 4.000 nens i una de cada 6.000 nenes. El IV Congrés Internacional de la Síndrome X Fràgil presentarà els avenços fets pel que fa a les teràpies per fer-hi front, així com a l’actualització dels coneixements al voltant de la síndrome.

Per a tot això, una quinzena d’experts catalans i internacionals seran presents al congrés. Un dels convidats més destacats és el doctor Paul Hagerman, expert en la Síndrome del Tremolor i Atàxia associada a la Síndrome X Fràgil, que centrarà gran part d’aquest congrés. Hagerman i la seva dona, Randi Hagerman, que també serà a Mataró, van descobrir aquest trastorn. El congrés també comptarà amb les ponències de les dues fundadores del Centre de Recursos de la SXF, Sarah Scharfenaker i Tracy M. Stackhouse. Totes dues treballen per a la integració de les persones que pateixen Síndrome X Fràgil.