Denuncien el “desmantellament” de l'Hospital de Mataró

CCOO alerta de les conseqüències que pot tenir el pla d’empresa 2015-2017

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 22 Juliol 2015 13:45

Hospital Mataró

CCOO denuncia la política sanitària del Govern i adverteix que el Consorci Sanitari del Maresme ha aprovat aquest dimecres un pla d’empresa que suposa el “desmantellament” del centre sociosanitari de l’antic hospital Sant Jaume i la “saturació” de les places d’aguts de l’Hospital de Mataró. El sindicat afirma que el pla s’executarà entre 2015 i 2017 i que l’Hospital de Mataró passarà dels 280 llits actuals a una oferta disponible de 194 llits. Els 86 llits que es perden, segons CCOO, són fruit del trasllat dels serveis del sociosanitari a l’hospital d’aguts. La Coordinadora en defensa de la sanitat pública a Mataró es reunirà amb els responsables del Consorci Sanitari per intentar aturar aquest pla.

Reduir l’oferta pública

El sindicat assegura que els plans del Govern en relació a la política sanitària impliquen consagrar de forma definitiva la reducció d’oferta pública als centres i denuncia que en el cas de Mataró es consolidarà la reducció de llits disponibles per a aguts i afavorirà la desaparició de l’activitat sociosanitària de l’antic Hospital Sant Jaume.

CCOO informa que dels 330 llits que es van programar quan es va inaugurar l’Hospital de Mataró, actualment en queden 280. Ara, d’aquests, el pla d’empresa presentat, planteja la reducció fins a 194 llits el 2016 com a conseqüència del trasllat de les places de serveis com convalescència, que fins ara es feia al centre sociosanitari.

Per la seva banda, l’edifici de l’antic hospital Sant Jaume quedaria reduït a centre de dia i consultes.