20 anys del programa de detecció precoç del càncer de mama

El TecnoCampus acull avui divendres una jornada d’aquesta temàtica

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 28 Maig 2015 12:27

Ciutat 2014/2015, DRA. NIETO

El TecnoCampus de Mataró acull aquest divendres 29 de maig una jornada sobre la detecció precoç del càncer de mama en motiu del 20è aniversari del programa específic de l’Hospital de Mataró en aquest àmbit. Fa 20 anys s’iniciava amb una població de 8.000 dones l’any 1995 entre 50 i 64 anys, unes mesures de cribratge, que tenia i té actualment com a objectiu disminuir la mortalitat de les dones en aquest càncer, la primera causa de mort en el sexe femení.

Les dones que es troben en aquesta franja d’edat, són incloses en aquest programa de detecció  precoç, mitjançant la rebuda d’una carta al seu domicili per citar-la a realitzar una mamografia dels seus pits. I d’una forma sempre voluntària per part de la dona, es realitzarà el seguiment durant aquest període d’edat de la possibilitat d’aparèixer un nòdul en la seva mama.

Avui es farà una jornada d’actualització del programa de cribratge,  on professionals sanitaris i representació de malaltes, durant el matí, es posaran al dia de l’evolució d’aquest pla. Una jornada totalment gratuïta per posar en comú les experiències viscudes. Una detecció precoç es sinònim de moltes mes possibilitats de curació.